Политика за бисквитки

Кои сме ние

Сайтът www.belio1.com е собственост на фирма „ЕРА МЕНИДЖМЪНТ“ ЕООД. Администратор на личните данни, които биват събирани и обработвани чрез този сайт е фирма „ЕРА МЕНИДЖМЪНТ“ ЕООД с адрес на регистрация гр. Русе, ул.“Александровска“№7 , регистрация по ДДС: BG201356019. Длъжностно лице по защита на данните: Елена Колева с телефон за връзка 0898835360 и електронен адрес admin@belio1.com. Сайтът се управлява съгласно всички описани правила и следните закони: Закон за електронната търговия и Закон за защита на личните данни. Във връзка с РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/679 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА , в следващите редове ви информираме какви лични данни събираме за вас, както и с какви цели ги обработваме, за какви периоди от време, а също така и какви са вашите права по отношение на личните ви данни, които обработваме и съхраняваме.

Какви лични данни събираме и защо

Съгласно Закон за електронната търговия, вашите поръчки през електронния магазин представляват договор за продажба от разстояние. За да бъде изпълнена коректно поръчката ви, събираме следните лични данни:
1. Имена
2. Телефонен номер
3. Адрес за доставка
4. Адрес за фактуриране (когато е необходимо)
5. Електронен адрес (e-mail)
6. Парола за регистрация на профил в сайта belio1.com

Цели за обработването на личните ви данни:

1. Съгласно закона за счетоводството и легитимната продажба, личните ви данни са вписани в съответните счетоводни документи (стокова разписка или фактура) и се съхраняват в съответствие със законово установените срокове.

2. За обработване и доставка на поръчката – за да може да бъде доставена вашата поръчка на посоченият от вас адрес, необходимите лични данни за коректната доставка са: име, телефонен номер, адрес за доставка. На посоченият телефонен номер ще се свържем с вас за устно потвърждение на направената от вас поръчка, както и ще ви информираме за сроковете на доставката й. При посочване на грешен телефонен от ваша страна, поръчката няма да бъде изпратена, поради невъзможност да се свържат с вас както ние, така и куриерската фирма. В този случай, вашата поръчка ще бъде изтрита в едноседмичен срок и вашите лични данни ще бъдат заличени. При Вашият e-mail, който посочвате в поръчката ще бъде използван единствено и само за обратна връзка с вас за уточняване и допълнителна информация по отношение на вашата поръчка и други запитвания от ваша страна. На посоченият от вас електронен адрес ще получавате автоматичен отговор с номер и съдържание на направената от вас поръчка, както и допълнителна информация относно номер на товарителница, с която пътува пратката ви, а също така и в някои случаи срокове за доставка. Чрез номера на поръчката, който ще получите, може да получите допълнителна информация за нея.

3. За маркетингови цели – ако доброволно се регистрирате за нашият email бюлетин, вашите лични данни, като име и email ще бъдат използвани, за да получавате новини и публикации

4. За отговор на ваши запитвания – когато получим запитване по email или телефон запитване от ваша страна по отношение на нашите продукти, промоции и други въпроси свързани с дейността на фирмата, вашите лични данни ще се използват за отговор на запитването ви.

Коментари

Когато посетители оставят коментари в сайта, интегрирани в сайта приложения събират информация, която се показва във формата за коментари, също така IP адрес и браузър, който използва посетителят. Тази информация ни помага да установим и предотвратим спам атаки.

Контактна форма

В контактната форма е необходимо да предоставите ваш e-mail, за да получим съобщението ви и да имаме възможността да ви отговорим. Също така ще са ни необходими имената ви и телефонният номер, за допълнителна връзка по отношение на легитимирането и възможността да се свържем с вас за доуточняване относно вашето запитване.

Бисквитки Cookies

Тази Политика за „бисквитки“ обяснява видовете технологии, които използваме, какво правят те и Вашия избор по отношение на тяхната употреба.

Какво представляват „бисквитките“?

Бисквитките са малки частици данни, които се изпращат до Вашия браузър от уеб сървър и се съхраняват на Вашето устройство, така че сайтът да може да разпознае Вашия компютър. Има два вида бисквитки – постоянни и временни или „сесийни“ бисквитки. Постоянните бисквитки се съхраняват като файл на Вашия компютър или мобилно устройство за дълъг период от време. Сесийните бисквитки се поставят временно в компютъра Ви, когато посещавате нашия сайт, но изчезват, когато затворите страницата, което означава, че те не се съхраняват за постоянно на Вашето устройство. Повечето компании използват бисквитки на сайтовете си, за да подобрят използваемостта. Бисквитките също правят работата Ви с уебсайтовете по-сигурна и бърза, като запомнят Вашите предпочитания (например данните Ви за регистрация и език), като изпратят информацията, която съхраняват, обратно към първоначалния уебсайт (first-party cookie) или към друг уебсайт, който ги е задал (third-party cookie). Бисквитките не могат да навредят на Вашите файлове или да увеличат риска от вируси в компютъра Ви. Данните, съхранявани от „бисквитките“, които нашият сайт използва, никога не показват лична информация, от която може да се установи самоличността на даден субект.
Можете да блокирате или премахнете бисквитките, като използвате Вашия браузър или софтуера на трета страна, но е възможно това да Ви попречи да използвате определени зони от посещавания уебсайт.

Какви видове бисквитки използват нашите уеб сайтове

Задължителни бисквитки (essential cookies)
Тези бисквитки са строго необходими, за да може сайтът да изпълнява своите функции. Тези бисквитки обикновено се инсталират в отговор на Ваши действия, които представляват заявка за услуги. Използваме тези бисквитки за да установим автентичността на нашите потребители, когато те използват сайта, така че да можем да предоставим нашите услуги, за да можем да изпълняваме нашите условия за ползване на сайта и да поддържаме сигурността на нашите услуги.

Сесийни бисквитки
Възможно е да използваме и сесийни бисквитки, например за да Ви позволим да се движите между отделните страници на нашия сайт, без да е необходимо отново да се логвате или за да Ви разпознаваме, когато се връщате на нашия сайт, за да използвате услугите ни.

Бисквитки за функционалност
Използваме ги, за да ви разпознаем следващия път, когато посетите нашия уебсайт, за да Ви предложим подобрени и по-персонализирани функции, като например запомняне на Вашите предпочитания. Тези бисквитки събират анонимна информация и не могат да проследят действията Ви на други уебсайтове.

Бисквитки за аналитичност и ефективност
Позволяват ни да установим броя на потребителите и да събираме информация как се използва уебсайтът (например кои страници най-често използва даден потребител, дали получава съобщения за грешка на някоя страница, да проследим дали даден видеофайл е бил изгледан докрай или само до средата). Също така се интересуваме къде се получава достъп до нашето съдържание, за да знаем как да организираме сайтовете си за оптимално удобство на потребителя. Броим кликванията върху „Like“ и „Tweet“ и следим какво съдържание от сайтовете ни е било споделяно или използвано като препратка. Това ни помага да подобрим работата на нашия уебсайт, като например да осигурим по-лесен начин за намиране на това, което търсите.

Бисквитки за персонализация
Тези Cookies ни помагат да направим съдържанието възможно най-персонализирано, като например Ви показваме целеви банери или подходящи препоръки. Проучваме какъв тип препращане е било използвано, за да бъдат достигнати нашите сайтове, например имейл кампания или връзка от препращащ сайт, така че да изчислим ефективността на своите промоции и рекламни кампании.
Лог файлове
Събираме информация под формата на дневници, които записват дейността Ви на уебсайта и събират статистически данни за навиците Ви при сърфиране в интернет пространството. Тези записи се генерират автоматично и ни помагат да отстраняваме грешки, да подобряваме ефективността и да поддържаме сигурността на нашите уебсайтове.

Уеб отметки/ маяци (Web beacons)
Web beacons (маяци, известни също като „уеб отметки“) са малки стрингове, които предоставят дадено графично изображение на уеб страница или в имейла с цел прехвърляне на данни обратно към нас. Информацията, събрана чрез тези уеб маяци, включва данни като IP адрес и информация относно начина, по който отговаряте на различните имейл кампании (например кога сте отворили имейла, кои линкове сте активирали в имейла и т.н.). Използваме уеб маяци на нашите интернет сайтове или ги включваме в имейлите, които изпращаме до Вас. Използваме получената информацията за най-различни цели, включително, но не само за отчитане на трафика в сайта и броя на уникалните посещения, за да рекламираме нашите продукти и услуги и персонализираме комуникацията с Вас.

Бисквитки на трети страни
Използваме и някои бисквитки на трети страни като част от нашите услуги. Тези бисквитки се управляват от съответните сайтове и не се контролират от нас. По-долу са изброени бисквитките на трети страни, които използваме, някои от които могат да бъдат изключени с помощта на общите настройки на Вашия браузър. За други е необходимо да посетите съответните сайтове и да следвате осигурените инструкции.
Използваме Google Analytics на Google, за да генерираме статистика за трафика на сайта и източниците на трафик.
Google Analytics използва така наречените „бисквитки“, текстови файлове, които се съхраняват на компютъра Ви и позволяват анализ на използването на уебсайта от Вас. Информацията, събрана от cookie, свързана с Вашето ползване на уебсайта (включително Вашия IP адрес) ще бъде пренесена до и съхранена от Google (на сървъри в САЩ). Google ще използва тази информация, за да оценява как използвате уебсайта, като компилира данни за активност за отделните уебсайт оператори и предоставя и други услуги, свързани с отчетената активност на уебсайта и ползването на интернет. Възможно е Google да прехвърля тази информация на трети страни, когато това се изисква по закон или в случаите, когато тези трети страни обработват информация от името на Google. Google няма да свързва Вашия IP адрес с други данни, които се съхраняват от Google.
Вие можете да решите да се откажете от Google Analytics, без това да повлияе на възможността ви за посещаване на нашия уебсайт. За отказ вижте тук https://support.google.com/analytics/answer/181881
Подробна информация за Google Analytics и поверителност (включително как можете да контролирате информацията, която се изпраща на Google) може да се намери на https://policies.google.com/privacy/partners
С цел да предотвратите евентуално проследяване, можете да инсталирате „add-in“ на вашия браузър ( http://tools.google.com/dlpage/gaoptout).
Google AdWords
Нашият уеб сайт използва Google AdWords, услуга за ремаркетинг и поведенческо насочване предоставена от Google, Inc. С тази услуга рекламната дейност на интернет страницата ни се свързва с рекламната мрежа Adwords посредством „бисквитки“. Интернет страницата ни не идентифицира и не събира данни за потребителите посредством Google AdWords.

Използваме „Facebook Pixel“ на Facebook. С неговата помощ могат да се проследят действията на потребители, след като са видели или отворили реклама във Facebook. Това ни позволява да проследяваме ефективността на рекламите във Facebook и да събираме данни за статистически цели. Събраните по този начин данни са анонимни за нас, ние не получаваме информация за самоличността на потребителите. Въпреки това, данните от Facebook се съхраняват и обработват, така че има възможност за връзка към съответния потребителски профил и Facebook може да използва информацията за собствени рекламни цели, в съответствие с политиката за използване на данни на Facebook ( https://www.facebook.com/about/privacy/). Вие можете да предоставите възможност на Facebook и неговите партньори за показване на реклами във и извън Facebook. С тази цел може да се запише „бисквитка“ на компютъра Ви. Използвайки уебсайта, Вие приемате използването на пикселите за брой действия на посетителите.

Как се изтриват бисквитки?
Можете сами да изберете дали да приемете бисквитките или не. Ако искате да знаете кога Вашият компютър получава бисквитка, можете да настроите браузъра си така, че той да Ви уведомява за това. Така имате възможност да приемете или откажете дадена бисквитка. Вашият компютър може да бъде настроен да отхвърля всички бисквитки. Ако искате да разберете как да направите това, посетете >http://www.aboutcookies.org/.
Всички бисквитки, които се ползват на нашия сайт се заличават/изтриват автоматично след определен период от време. Този период варира до 2 години според предназначението на конкретната „бисквитка“.
Моля, обърнете внимание, че промените в браузъра Ви, с които се деактивира функцията за бисквитки, ще попречат на част от нашия сайт да функционира правилно.

Промени в нашата политика за бисквитките
Всички бъдещи промени в нашата Политика за бисквитките ще бъдат публикувани на тази страница.

Ако оставите коментар в нашият сайт, може да се наложи да запазим вашето име, email адрес, и/или уебсайт в бисквитките. Това се извършва за ваше удобство, така че няма да се наложи да попълвате отново същите данни, ако оставите последващ коментар. Тези бисквитки се пазят в рамките на една година.

Ако имате потребителски профил в този сайт, настроени са временни бисквитки, за да ви удостоверят, в случай, че вашият браузър приема бисквитки. Тези бисквитки не съдържат лични данни и се унищожават, когато затворите браузъра.

Когато влизате във вашият профил, има някои бисквитки, които запазват вашата информация за вход и опциите за показване на екрана. Бисквитките за вход са с период на продължителност 2 дни,а бисквитките за опциите за показване на екрана съществуват за период от една година.  Ако изберете опцията “Запомни ме”, вашата информация за вход ще съществува за период от две седмици. Ако излезете от вашият профил, бисквитките за вход ще бъдат премахнати.

Бисквитки се събират от следните приложения:

– Google Analytics – за анализ на потребителското поведение

– Яндекс метрика (Yandex metrika) – за анализ на потребителското поведение

– WordPress – за потребителската активност

– WooCommerce – за поръчките, кошницата

– Mailchimp for woocommerce – за абониране за бюлетина на сайта, продукти забравени в кошницата. Когато пазарувате, приложението пази запис на вашият e-mail и съдържанието на кошницата за период от 30 дни, на неговият сървър. Този запис се съхранява, за да се запълни съдържанието на кошницата ви, ако отворите сайта през друго устройство или през същото устройство, но в друг ден.

Вградено съдържание от други интернет страници

Публикациите в този сайт може да съдържат вградено съдържание (например видеа, снимки, публикации и други). Вграденото съдържание от другите сайтове се държи по същия начин, както ако посетителят на нашият сайт, посети другият сайт.

Тези уебсайтове може да събират информация за вас, като да използват бисквитки например (един такъв пример е youtube каналът), да вграждат допълнително проследяване от трета страна, както и да наблюдават вашето взаимодействие с това вградено съдържание, включително проследяване на вашето взаимодействие с вграденото съдържание ако имате профил и сте влезли с вашият профил в този уебсайт.

Приложения, които обработват личните ви данни

За маркетингови цели, в тази интернет страница са инсталирани приложения, които осъществяват анализ на трафика, потребителското поведение, предпочитания, рекламна дейност. Тези приложения са разработени от търсачките google, yandex и други. Такива са google analytics, google adwords, yandex metrika, mailchimp for woocommerce (за забравени продукти в количката, изпращане на рекламни e-mail и др. ). Те са настроени след определен период от време да анонимизират вашите лични данни.

За защита използваме набор от приложения, които осигуряват криптиране на информацията, предоставена от вас, анти спам защита, защита от хакерски атаки на сайта. Сайтът разполага с SSL сертификат за защита.

С кого споделяме вашите данни

  1. Вашите лични данни ще бъдат използвани за целите на счетоводното обслужване, под формата на счетоводни документи, като ще бъдат обработвани от счетоводната компания, която използваме за тази цел.
  2. Личните ви данни ще бъдат обработвани от куриерски компании, с цел осигуряване на доставката на поръчаната от вас стока.
  3. При поискване от държавни институции
  4. Личните ви данни се обработват от различни интегрирани приложения в нашата интернет страница. Тези приложения са настроени автоматично да анонимизират личните ви данни след определен период от време или да ги изтриват.

Колко дълго пазим данните ви

Ако оставите коментар, коментарът и неговата мета информация се запазва за неопределен период от време. Всички коментари биват ръчно одобрени от администратора на сайта.

За потребители, които се регистрират в нашата страница, ние съхраняваме техните лични данни, които предоставят в техния потребителски профил. Всеки потребител може да види, промени или изтрие неговата лична информация по всяко време (с изключение на потребителското име). Администраторите на интернет страницата могат също да видят и променят тази информация, както и да я изтриват, анонимизират и заличават.

Периоди на съхранение, преди да бъдат анонимизирани:

  1. Неактивни акаунти – съхраняват се за срок от 3 месеца
  2. Поръчки със статус изчакване – съхраняват се за срок от 3 месеца
  3. Провалени поръчки – съхраняват се за срок от 7 дни
  4. Отказани поръчки – съхраняват се за срок от 1 ден
  5. Приключени поръчки – съхраняват се за срок от 3 месеца. Този срок е предвиден, тъй като много често след покупката клиентите не монтират незабавно закупените от тях продукти. Това се случва обикновено в срокове от 1-2 месеца от покупката, като нерядко е необходимо закупуването на допълнителни продукти. За целите на легитимирането и проследяването на поръчката и продуктите включени в нея, както и бързото обслужване на клиентите, срокът за съхранение на приключените поръчки е 3 месеца.

Всички ваши лични данни ще бъдат автоматично анонимизирани след сроковете за съхранение в сайта, посочени по-горе. На всяко тримесечие, вашите лични данни ще бъдат изтрити и анонимизирани и от софтуерната програма, която използваме за обработката на счетоводни документи.

Какви права имате върху вашите данни

Ако имате профил в този сайт, или пишете коментари, можете да изпратите запитване за получаване на експортиран файл с личните данни, които имаме за вас, включително всякакви данни, които сте ни предоставили. Можете също така да пожелаете да изтрием личните данни, които сме събрали за вас, изключвайки случаите когато тези данни са необходими за административни, правни или охранителни цели.

Като субект на данните имате право на достъп до вашите данни и следната информация:

  1. Цели на обработването
  2. Категории лични данни
  3. Получатели на личните ви данни
  4. Срокът за който ще се съхраняват
  5. Коригиране, ограничаване на обработването или изтриване на личните ви данни или възражение да се обработват, стига тези права да не противоречат на законите на Република България и да имат законово основание. Имате право да поискате коригиране на неактуални или други лични данни свързани със събраните до момента за вас. Имате право да поискате изтриване на свързаните с вас лични данни, когато те повече не са необходими за целите, посочени по-горе. Изтриването не трябва да противоречи на изискванията на законите в Република България и Европейският съюз. Вашите данни могат да бъдат анонимизирани в софтуерни продукти, но не могат да бъдат изтрити от счетоводните документи, които обработваме и сме длъжни да предоставим пред съответните институции.
  6. Имате право на жалба до надзорния орган, а именно Комисията за защита личните данни, повече информация можете да намерите тук-  https://www.cpdp.bg/?p=pages&aid=6
  7. Имате право да ви бъде предоставено безплатно копие от личните данни, които са в процес на обработване. За допълнителни копия администраторът може да наложи разумна такса въз основа на административните разходи.

Допълнителна информация

Как защитаваме вашите данни

Вашите данни биват защитени чрез интегрирани и осигурени технически и организационни мерки. Такива са:

  1. Анонимизиране (псевдонимизация) на личните данни, която се извършва автоматично или ръчно. Тя се осъществява както по отношение на събираната информация в електронния магазин, така и в софтуерния продукт за счетоводни цели.
  2. Криптиране на личните данни чрез осигурен софтуер и приложения
  3. Машинно унищожаване на информация от хартиени документи (посредством шредер с високо ниво на сигурност)
  4. Защитени сървъри
  5. Защитени мрежи
  6. Метален шкаф със заключване за съхранение на счетоводни и други важни документи.

Процедури при нарушаване сигурността на личните данни

При установено нарушаване на сигурността на личните данни на първо място се извършва анализ на нарушената информация, незабавно известяване на Комисията за защита на личните данни, уведомяване на лицата, чиито лични данни са засегнати. „ЕРА МЕНИДЖМЪНТ“ ЕООД , както и тази интернет страница не обработват специални категории лични данни, както и чувствителни лични данни.

Автоматизирани решения при обработката на лични данни

Не се използват автоматизирани решения при обработката на личните ви данни.

Информация за връзка с обработващия лични данни

0898835360 и електронен адрес admin@belio1.com